Grexit: hoe zou dat praktisch in z’n werk gaan?

Er is een impasse in de onderhandelingen met Griekenland en het woord “Grexit” is, net als enkele jaren geleden, niet van de lucht. De kans dat het daarop uit gaat draaien is nog steeds klein. Maar het risico van een ongelukje is wel toegenomen. Stel nu eens dat het toch de kant van een Grexit opgaat, hoe gaat dat dan in zijn werk? Welke stappen leiden van de huidige impasse tot een Griekse terugkeer naar de drachme? En wat merken wij daarvan? In Kijker aan Z komen deze vragen aan bod in een klein kwartier. Klik hier voor de video.

Dijsselbloem en Varoufaikis in Athene, februari 2015
Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem en de kersverse Griekse minister van Financiën Varoufaikis zijn niet blij met elkaar, Athene 30 januari 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.