Chicago plan? Nee bedankt! Houd geldschepping privaat!

De geldscheppingsparadoxGeldschepping is een belangrijke maatschappelijke taak, uitgevoerd door vooral private banken. Sinds de financiële crisis gaan er stemmen op om deze taak bij de banken weg te halen (o.a. Martin Wolf en Sustainable Finance Lab).Dit zou een radicale verandering van het financiële stelsel zijn waarvan we de gevolgen niet goed kunnen overzien. Het is beter om de in gang gezette verbeteringen een kans te geven dan om nu radicale, ongeteste oplossingen in te voeren. Lees de volledige post op Me Judice. De uitgebreide analyse die aan deze opinie ten grondslag ligt is hier te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.